voetbalzone

'Mijn beste teamgenoten ooit? Raúl, Zidane en de dikke Ronaldo'

Erik van Dam08 okt 2011, 09:25
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2011, 09:25
Advertentie

Míchel Salgado heeft één van de langst lopende carrières van dit moment. De ervaren verdediger van Blackburn Rovers is al achttien jaar actief en kwam uit voor Celta de Vigo (1993-1999), Real Madrid (1999-2009) en sinds twee jaar voor Blackburn Rovers. Op de vraag wie zijn beste teamgenoten ooit waren, kan Salgado dan ook maar moeilijk antwoord geven.

/

De 35-jarige Salgado, die met Real Madrid onder meer vier landstitels en twee Champions Leagues in de wacht sleepte, kan niet kiezen uit zijn beste medespelers uit de hoogtijdagen van Real. “Ik moet sowieso mijn vriend Raúl wel kiezen”, zegt de verdediger tegen Premier League World. “Ik denk dat hij de laatste veertien jaar altijd de ziel van Real Madrid is geweest.”

“Als we het over kwaliteiten hebben, zou ik Zinédine Zidane kiezen en als spits ga ik voor Ronaldo, de dikke”, merkt Salgado grappend op. De routinier stevent af op een voor zijn doen lage klassering in clubverband. Blackburn staat op een teleurstellende negentiende plaats in de Premier League en won maar één van de eerste zeven competitiewedstrijden.

Bezig met laden …