voetbalzone

'Mijn broer is close met zijn familie, ik maakte vaak een praatje met Marcus'

Matthijs van Laar02 mrt 2016, 12:53
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 12:53
Advertentie

Het waanzinnige Premier League-debuut van Marcus Rashford kwam ongelegen voor Danny Welbeck, die mede door twee goals van de jongeling met Arsenal verloor op Old Trafford. Toch houdt de Engels international ook een trots gevoel over aan het sensationele optreden van de Manchester United-tiener. Beide spelers volgden namelijk precies dezelfde weg naar het profvoetbal.

/

Net als Welbeck komt ook Rashford uit Manchester en begon hij zijn carrière bij Fletcher Moss Rangers. “En we hebben het allebei tot het eerste van United geschopt”, zegt de aanvaller, die in de zomer van 2014 overstapte naar Londen. “Marcus heeft het geweldig goed gedaan. Het was jammer voor ons dat hij twee keer scoorde, maar voor hem was ik blij.”

De twee aanvallers kennen elkaar redelijk, zegt Welbeck. “Mijn broer is erg close met zijn familie. Toen ik in het eerste speelde zag ik hem vaak in de jeugd voetballen. Ik maakte vaak een praatje met Marcus. Hij is een geweldige gozer, erg nuchter. Marcus heeft veel potentie en ik hoop dat hij het goed gaat doen.”

Bezig met laden …