voetbalzone

‘Mijn carrière tot nu toe is een sprookje, maar tegelijk ook realiteit’

Erik van Dam07 mrt 2015, 11:21
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 11:21
Advertentie

Xherdan Shaqiri is blij, dat hij in januari besloot over te stappen van Bayern München naar Internazionale. Op papier was dat weliswaar een transfer van de meest dominante club in Duitsland naar een moeizaam spelende middenmoter in Italië, maar de vleugelspeler geniet met volle teugen. Hij zegt dat hij sowieso al trots is, op hetgeen hij bereikt heeft in zijn carrière en dat het hem er uiteindelijk om gaat, dat hij aan spelen toekomt.

voetbalzone

“Als ik me bedenk dat ik ooit begon in een klein plaatsje in Kosovo, dan voelt mijn levensverhaal wel als in een sprookje. Uiteindelijk beschouw ik alles wat er gebeurt als het begin van een lange loopbaan”, zegt Shaqiri in een interview met La Gazzetta dello Sport. “In ieder team waarin ik heb gespeeld, heb ik successen mogen vieren. Ik wil datzelfde dus doen met Internazionale. Mijn carrière tot nu toe is een sprookje, maar tegelijkertijd ook de realiteit”, vindt de Zwitser.

Hij zegt dat Inter jaren geleden al belangstelling voor hem had. Uiteindelijk waren een telefoontje van Roberto Mancini en twee gesprekken met de trainer voldoende, om hem ervan te overtuigen de stap naar Milaan te zetten. “Op mijn leeftijd is spelen het belangrijkste. Bij Bayern was daar geen sprake meer van”, zeg de 23-jarige flankspeler. “Mancini legde me uit dat ik veel op het veld zou staan en hij ontvouwde zijn filosofie en die van de club. Dus daarom ben ik gekomen.”

Shaqiri zegt dat hij voor zijn doorbraak als voetballer in een herenkledingzaak werkte en dat hij dat waarschijnlijk was blijven doen, als FC Basel hem niet had opgepikt. “En ik volg de mode nog steeds, dus wat dat betreft zit ik goed in een stad als Milaan”, aldus Shaqiri met een knipoog. Hij legt ook uit waarom hij altijd juicht met zijn armen over elkaar. “Dat doe ik vanwege de geest uit de film Aladdin.”

Bezig met laden …