voetbalzone

‘Mijn eerste hattrick ooit, die bal neem ik mee naar huis voor mijn zoon’

Erik van Dam28 nov 2013, 05:50
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2013, 05:50
Advertentie

Arturo Vidal sprong woensdag in de schijnwerpers. De Chileen benutte twee penalty’s in de wedstrijd tegen FC Kopenhagen en verzekerde Juventus daarmee van een 3-1 overwinning. Door zijn hattrick blijft de Italiaanse club in de race voor een ticket voor de achtste finales in de Champions League. Juventus heeft zes punten, Galatasaray en FC Kopenhagen vier: Real Madrid is al door.

/

Vidal benutte eerder dit seizoen al twee strafschoppen in Europa en kon zijn geluk niet op. “Dit is mijn eerste hattrick ooit”, glom de Zuid-Amerikaanse middenvelder na afloop. “Die bal neem ik mee naar huis voor mijn zoon, als cadeautje en als bewijs van wat ik deze wedstrijd heb gepresteerd. We verwachten ook een dochter, dus ik ben enorm gelukkig. En vooraf was het nog wel onzeker of ik wel kon spelen.”

Vidal begon de wedstrijd op scherp, want een gele kaart zou betekenen dat hij de laatste ontmoeting in de groep met Galatasaray zou missen. Hij bleef echter verschoond van een kaart en speelde uiteindelijk een sleutelrol tegen FC Kopenhagen. “Ik probeer altijd mijn best te doen en penalty’s zijn mijn specialiteit. Ik ben ook blij dat ik dicht bij een nieuw contract ben, ik wacht op de club.”

Volgens hoofdtrainer Antonio Conte heeft Juventus zijn lot in eigen handen. Een punt tegen Galatasaray in de laatste wedstrijd volstaat al voor het bereiken van de volgende fase. “Het zal pittig worden in Istanbul, maar we zijn door eigen schuld in deze situatie terechtgekomen in de vorige wedstrijden. Hadden we niet zoveel punten gemorst, dan waren we al door. We gaan naar Turkije om te winnen”, aldus Conte.

Bezig met laden …