voetbalzone

'Mijn eigen functioneren zal ook geëvalueerd worden'

Bart Kruyt18 mei 2015, 19:11
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2015, 19:11
Advertentie

Fred Rutten tekende vorig jaar een eenjarig contract bij Feyenoord en in november liet Martin van Geel al weten dat hij de samenwerking wilde verlengen. De technisch directeur was ervan overtuigd dat de coach de juiste man was voor Feyenoord, maar Rutten besloot om niet in te gaan op de aanbieding van zijn werkgever. Nu is hij ook nog eens voor de eindstreep op non-actief gesteld.

voetbalzone

Feyenoord slaagde er niet in om de play-offs te ontlopen en dus werd zondagavond besloten om Giovanni van Bronckhorst per direct voor de groep te zetten. Veel supporters zijn daar blij mee; zij waren al langer kritisch op het werk van Rutten. Ook Van Geel krijgt echter te maken met kritiek. De sportbestuurder zegt dat het seizoen over twee weken geëvalueerd zal worden: "En dat geldt ook voor mijn eigen functioneren", zei de directeur volgens de NOS.

"Wie mij een aantal weken geleden had gezegd dat ik op 18 mei over het vervroegde vertrek van Rutten zou praten, had ik toen voor gek verklaard", vervolgde Van Geel. "Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden hebben wij er gezamenlijk bij Feyenoord echter veel te weinig uitgehaald. Het gaat om onverklaarbare en ongrijpbare zaken. Maar ik weet wel dat je elk seizoen geslaagde en minder geslaagde aankopen doet."

Volgens Van Geel viel het niet mee om de selectie voor dit seizoen te versterken: hij herhaalt nog maar eens dat Feyenoord aan de start van het voetbaljaar nog een negatief eigen vermogen had. "Ik heb vaak het verwijt gekregen dat ik te laat reageerde op de spelersmarkt. Niets te laat. Van elke euro die er binnenkwam aan afkoopsommen, mocht ik een kwartje uitgeven. In die volgorde moest dat", aldus de td.

Bezig met laden …