voetbalzone

'Mijn ervaring als tandarts komt op dit EK goed van pas bij onze spelers'

Matthijs van Laar30 jun 2016, 17:56
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2016, 17:56
Advertentie
/

Heimir Hallgrimssón is een vreemde eend in de bijt op het EK. De assistent-bondscoach van IJsland, die na het toernooi de hoofdverantwoordelijkheid krijgt, verdient in eigen land nog altijd gedeeltelijk de kost als tandarts. “In ons land worden coaches nu eenmaal niet fulltime betaald”, legde hij donderdag uit.

Hallgrimssón is echter van mening dat zijn dubbelfunctie van waarde is voor de nationale ploeg. “Ik denk dat het de spelers ook kan helpen. Als tandarts moet je weten hoe je omgaat met een patiënt, want die zijn soms angstig. Dat is hetzelfde met voetballers. Je moet iedereen net iets anders benaderen, dus die ervaring komt me nu van pas.”

Hallgrimssón denkt niet dat hij een mindere coach is omdat hij nog een baan ernaast heeft. “Het is een beroep, net als ieder ander beroep. Het hebben van een goede opleiding maakt iemand niet minder goed in iets anders.” Zo is de coach al druk bezig met het bestuderen van Frankrijk, dat zondag in de kwartfinale van het EK al tegenstander dient. “We denken te weten waar hun zwakheden liggen. Maar daar gaan we jullie niks over vertellen”, besluit hij met een knipoog.

Bezig met laden …