'Mijn grootste zorg is Eto'o op tijd fit te krijgen voor het WK'

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2010, 20:07
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2010, 20:07

Kameroen stelde dinsdagavond in en tegen Portugal teleur. De groepstegenstander van Nederland ging met 3-1 onderuit. Samuel Eto'o kon het verschil niet maken. De sterspeler kreeg na ruim een half uur spelen zijn tweede gele kaart en liet zijn ploeg met tien man achter. "Mijn grootste zorg is hem op tijd fit te krijgen voor het WK", stelt bondscoach Paul Le Guen.

/

Eto'o kreeg in de 32e minuut zijn eerste gele kaart en moest amper een minuut later na een stevige overtreding inrukken. Raul Mereiles had Portugal even daarvoor op voorsprong gezet, net na rust maakte de middenvelder van FC Porto er ook 2-0 van. Pierre Webo bracht Kameroen nog wel terug in de wedstrijd, maar Manchester United-speler Nani zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissing.

In de voorbereiding op het WK wist Kameroen in de oefenduels met Georgië, Slowakije en Portugal niet te winnen. "Het gaat erg lastig worden om de groep door te komen", denkt Le Guen. "Het zal beter moeten, maar we hebben nog tien dagen ons te verbeteren.. "We moeten de komende dagen flink aan de slag gaan en ik heb er vertrouwen in dat we daarna klaar zijn voor het WK." Denemarken en Japan zijn de overige WK-opponenten van Kameroen.