voetbalzone

‘Mijn hart ligt bij Newcastle, maar je moet ook je hersenen gebruiken’

Robin Bruggeman15 mei 2016, 21:29
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2016, 21:29
Advertentie

Voor Newcastle United stond er zondagmiddag niets meer op het spel nadat woensdag al duidelijk werd dat de ploeg Sunderland niet meer kon achterhalen. Toch slaagden the Magpies er met een man minder in Tottenham Hotspur een 5-1 oorwassing te geven, mede dankzij twee doelpunten van Georginio Wijnaldum. Trainer Rafael Benítez was na afloop trots op zijn manschappen.

/

“Het is moeilijk, soms lukt het onder druk niet om het voetbal te laten zien dat er in de ploeg zit”, vertelde hij na de wedstrijd aan Sky Sports. “We wilden zonder vrees iets teruggeven aan de fans en we weten dat ze altijd achter ons zijn blijven staan. Ik ben erg blij voor ze: ze hadden het nodig om een wedstrijd als deze te zien en in ieder geval plezier te beleven aan de laatste wedstrijd van het seizoen. We kunnen blij zijn met deze overwinning en de atmosfeer was natuurlijk geweldig.”

Benítez heeft een clausule in zijn contract waardoor hij na de degradatie kan vertrekken, maar hij weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen: “Ik ga met het bestuur praten en dan gaan we zien hoe we er voor staan. Mijn hart zegt me natuurlijk dat ik moet blijven, het is een geweldige kans, een fantastische atmosfeer. Alles is zo goed dat mijn hart duidelijk is, maar je moet ook je hersenen gebruiken, ze moeten samenwerken. Ik heb hetzelfde gevoel als de fans, ze willen volgend seizoen een sterk team zodat we weer omhoog kunnen. Het is niet moeilijk om hetzelfde te willen, maar we moeten wel zeker weten dat alles goed is.”

Bezig met laden …