voetbalzone

‘Mijn intentie was om nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven’

Gijs Freriks25 jun 2017, 16:32
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2017, 16:32
Advertentie

Riechedly Bazoer heeft er geen spijt van dat hij Ajax heeft verruild voor VfL Wolfsburg, zo vertelt hij in een interview met ELF Voetbal. De twintigjarige middenvelder had aanvankelijk echter niet verwacht dat hij nu niet meer in Amsterdam zou spelen, maar in januari transfereerde hij toch naar de Bundesliga.

“Mijn intentie was om nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven, maar je hebt je toekomst niet altijd in eigen hand. Nee, ik had vorig jaar zomer niet verwacht op deze manier weg te gaan bij Ajax”, aldus Bazoer, die onder Peter Bosz op het tweede plan terechtkwam. De trainer gaf de voorkeur aan onder anderen Lasse Schöne.

Bazoer voelde meer vertrouwen onder Frank de Boer en vond het dan ook moeilijk te verkroppen dat hij in de tijd van Bosz soms niet eens in de wedstrijdselectie zat: “In zo'n situatie moet je wel een besluit nemen richting de toekomst. Dat heb ik gedaan door te vertrekken.” Bazoer speelde tot dusverre dertien wedstrijden voor Wolfsburg en daarin kwam hij tot één assist.

Bezig met laden …