voetbalzone

'Mijn lichaam en geest zijn weer sterk, ik wil langer bij Chelsea blijven'

Matthijs van Laar16 apr 2016, 18:18
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2016, 18:18
Advertentie
/

Alexandre Pato heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf in de Premier League, het liefst bij Chelsea. De Londenaren huren de aanvaller een half jaar van Corinthians, maar wat hem betreft is een terugkeer naar Brazilië niet aan de orde. Pato heeft echter niet meer veel tijd om de club van zijn meerwaarde te overtuigen.

De eerste maanden van zijn verblijf in Londen stonden vooral in het teken van wedstrijdfit worden. Pas sinds deze maand mag het voormalig supertalent zo nu en dan opdraven van Guus Hiddink. “Ik heb de hoop nooit opgegeven en wilde voortdurend meer trainen”, vertelt hij in gesprek met ESPN Brasil. “Toen Hiddink me de kans gaf om te spelen, was ik erg blij. Met dat doelpunt viel er een last van mijn schouders.”

Pato heeft nog zes wedstrijden de tijd om zijn meerwaarde te tonen. “Ik voel dat mijn lichaam en geest sterk zijn. Het is mijn doel om in Europa te blijven en door te gaan bij Chelsea”, vervolgt hij. De 26-jarige spits ziet een samenwerking met Antonio Conte namelijk wel zitten. “Hij heeft een revolutie teweeggebracht bij Juventus, heeft daar veel gewonnen. Ik weet zeker dat het hier hetzelfde zal zijn. Hij zal de spelers aantrekken die Chelsea nodig heeft.”

Bezig met laden …