voetbalzone

‘Mijn periode in Florence was nuttig, maar ik had het recht om te kiezen’

Gijs Freriks07 aug 2015, 20:30
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2015, 20:30
Advertentie

Fiorentina lichtte een optie waardoor Mohamed Salah ook komend seizoen van Chelsea geleend zou worden, maar de aanvaller moest daar zelf nog mee instemmen en deed dat tot grote ergernis van la Viola niet. De 36-voudig international had zijn zinnen gezet op een grotere club in Italië en tekende donderdag bij AS Roma.

voetbalzone

Salah wordt gehuurd met een optie tot koop, maar volgens Italiaanse media moet de koopoptie van vijftien miljoen euro verplicht worden gelicht wanneer Salah aan bepaalde sportieve doelstellingen voldoet. Voor de huur zelf is aan Chelsea vijf miljoen betaald. “Ik ben in Rome om nieuwe doelen te bereiken”, legt de 23-jarige Salah uit in de Italiaanse pers.

“Natuurlijk, mijn tijd bij Fiorentina was erg nuttig. Ik heb daar zes mooie maanden gehad, maar die periode is nu voorbij. Ik had het recht om te kiezen en dat is waarom ik nu bij Roma zit. Vincenzo Montella was een goede trainer, maar ik ben een professional die ook bij Roma zijn best zal doen.”

Fiorentina eiste na de afzegging van Salah een compensatie van vier miljoen van Chelsea; de reeds betaalde één miljoen en drie miljoen omdat de speler tijdens zijn periode in Florence meer waard zou zijn geworden. Het is echter onduidelijk wat de status van deze zaak op dit moment is.

Bezig met laden …