voetbalzone

'Mijn spelers proberen nooit om collega’s te blesseren, dat is onzin'

Bart Kruyt19 okt 2010, 08:08
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 08:08
Advertentie

Danny Murphy heeft zich niet populair gemaakt bij de coaches van de Engelse laagvliegers. De middenvelder van Fulham vond dat de trainers verantwoordelijk waren voor de vele harde tackles in de Engelse Premier League, omdat er steeds meer teams geïnstrueerd worden om het spel hard te spelen. Murphy noemde Stoke City, Wolverhampton Wanderers en Blackburn Rovers als voorbeeld als Sam Allardyce begrijpt dat niet.

/

De coach van Blackburn is teleurgesteld in Murphy: “Hij zei laatst in de kranten dat het verhaal wat was opgeblazen, maar hij had geen reden om enkele clubs te noemen. Ik genoot van een paar vrije dagen in Spanje, toen ik vier of vijf sms’jes kreeg met de boodschap dat er een vervelend bericht op SkySports stond. Ik ging kijken en vond het inderdaad vervelend. Mijn spelers proberen nooit om collega’s te blesseren, dat is onzin.”

Murphy begon zijn debat als reactie op de tackles waarbij Bobby Zamora en Hatem Ben Arfa een been braken. “Er komen steeds meer managers die hun teams op alles laat schoppen: de Stokes, Wolves en Blackburns van deze competitie”, zei de middenvelder van Fulham vorige week. “Ik geloof niet dat er spelers zijn die zelf voor deze speelwijze zullen kiezen. De manager zegt hoe een speler moet spelen; de speler voert het alleen maar uit.”

Bezig met laden …