voetbalzone

'Mijn tante vond mij vroeger zo leuk, maar dat enthousiasme ben ik kwijt'

Matthijs van Laar07 mrt 2016, 14:27
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2016, 14:27
Advertentie
/

Tijdens zijn eerste jaren als profvoetballer genoot Bas Dost met volle teugen van zijn bestaan. Daar is met de jaren echter verandering in gekomen, zo geeft de spits van VfL Wolfsburg te kennen op FOX Sports. “In de beginjaren weet je nog niet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt.”

Dost is inmiddels door schade en schande wijs geworden. “Mijn enthousiasme van de begindagen is helaas wel veel minder geworden. In het begin is alles mooi en geweldig. Je kent het voetbal van de tv en ineens sta je daar zelf. Maar dan maak je een paar dingen mee in de voetbalwereld. Ik ben nu 26 jaar en ik ben nog steeds wel enthousiast, maar als ik mezelf terugzie in die jonge jaren vind ik dat wel naïef.”

De drievoudig international van Oranje merkt ook aan zijn omgeving dat hij is veranderd. “Familieleden vinden het jammer dat ik mijn enthousiasme grotendeels kwijt ben. ‘Je was zo leuk’, zegt mijn tante weleens tegen me. Maar dat is nu inderdaad anders”, aldus Dost, die erom bekendstaat geen blad voor de mond te nemen. Zo uitte hij aan het begin van dit seizoen openlijk zijn onvrede over de keuzes van coach Dieter Hecking, waardoor hij tijdelijk zijn basisplaats verloor.

Bezig met laden …