voetbalzone

'Mijn telefoon staat aan en ik kan concreter worden na een uitnodiging'

Bart Kruyt07 feb 2012, 18:50
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2012, 18:50
Advertentie

Dimitar Berbatov lijkt open te staan voor een terugkeer in de Bulgaarse ploeg. De aanvaller zette in 2010 een punt achter zijn interlandloopbaan, omdat hij zich op Manchester United wilde richten. Berbatov is echter bankzitter bij de Engels recordkampioen en zou nu van gedachten zijn veranderd: “Mijn telefoon staat aan en ik kan concreter worden als ik een uitnodiging zou krijgen.”

/

Zonder Berbatov, met 48 doelpunten topscorer aller tijden van de Bulgaarse ploeg, slaagde Bulgarije er niet om in zich te plaatsen voor het EK. “Je hebt een uitnodiging nodig om ergens terug te kunnen keren”, zei de spits. “Ik heb nog niet met de nieuwe bondscoach (Lubo Penev, red.) gesproken, ik heb hem zelfs nog niet kunnen feliciteren met zijn aanstelling. Maar hij weet hoe hij me kan bereiken.”

Penev, die in november Lothar Matthaus verving, was al van plan om contact op te nemen met de 31-jarige Berbatov. “Ik zal hem volgende week bellen en ik ben optimistisch”, zei de coach, die op 29 februari debuteert op de bank bij de Bulgaarse ploeg. “Ik denk dat het de juiste tijd is voor een gesprek met hem.”

Bezig met laden …