voetbalzone

‘Mijn toekomst bij Real hangt niet af van de Champions League’

Gijs Freriks30 apr 2018, 23:12
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2018, 23:12
Advertentie

De positie van Zinédine Zidane is door de matige prestaties in eigen land enigszins onder druk komen te staan, maar de trainer kan zichzelf meer ademruimte verschaffen wanneer hij de Champions League wint. Zidane zegt echter niet met zijn toekomst bezig te zijn, zo vertelt hij in een interview met de Spaanse media.

“Mijn toekomst hangt niet af van wat er gebeurt in de Champions League. Jullie weten allemaal dat ik nu de coach ben en ik wil ook doorgaan, maar dat is op het moment niet het belangrijkste”, zo wordt de Fransman geciteerd. Real zag de landstitel zondag naar Barcelona gaan en eerder al werd de Copa del Rey gewonnen door het team uit Catalonië.

Zidane feliciteert Barcelona, maar wil er niet te veel over kwijt en wil ook niet vooruitlopen op El Clásico: “We gaan proberen om de wedstrijd tegen Bayern München te winnen. Dat is het doel. We gaan niet speculeren, verdedigen of rare dingen doen. We moeten zo snel mogelijk proberen te scoren. Ja, in LaLiga was Barcelona de sterkste partij.”

“Barcelona is de verdiende kampioen. We moeten hen feliciteren. Ze hebben twee prijzen gewonnen en het is een geweldig seizoen voor hen, maar wij denken nu enkel aan het bereiken van de finale”, aldus Zidane, die dinsdag niet kan beschikken over Dani Carvajal. Isco is een twijfelgeval en Nacho Fernández is er waarschijnlijk weer bij.

“Het is belangrijk dat ze honderd procent fit zijn. We maken op dinsdag een beslissing”, gaat Zizou verder. “Nacho heeft er een maand uitgelegen, maar traint veel, hoewel hij nog maar twee keer met de groep heeft meegedaan. Als ze in de selectie zitten, is dat omdat ze honderd procent fit zijn. Ze hebben verschillende blessures. Iedereen wil spelen en we gaan ons best voor ze doen.” Real verdedigt een 1-2 voorsprong in Madrid.

Bezig met laden …