voetbalzone

‘Mijn zoon treft geen blaam, meneer Wenger verziekte het in april en mei’

Erik van Dam20 mrt 2013, 11:46
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2013, 11:46
Advertentie

Maciej Szczesny springt in de verdediging voor zijn zoon Wojciech, doelman van Arsenal. De 22-jarige Pool is zijn plek onder de lat bij the Gunners de laatste wedstrijden kwijtgeraakt aan Lukasz Fabianski. Volgens zijn vader kan Szczesny daar zelf echter niets aan doen: senior wijst met de vinger richting hoofdtrainer Arsène Wenger als schuldige voor Szczesny’s vormcrisis.

/

Szczesny deed het niet goed in enkele wedstrijden na de winterstop en oogde minder geconcentreerd. Wenger haalde daarom Fabianski weer van stal en zette hem tussen de palen tegen Bayern München (0-2 zege) en Swansea City (0-2 zege). Szczesny senior begrijpt wel waarom de trainer daartoe besloot. “Hij was al een tijdje op zoek naar een zondebok”, vertelt de oud-voetballer aan Przeglad Sportowy.

“Maar dit is niet de manier waarop een trainer zich hoort te gedragen. Wojciech heeft te kampen gehad met twee serieuze blessures. Hij heeft zelfs doorgespeeld in april en mei vorig jaar, toen hij last had. Hij had daar niet mee akkoord moeten gaan, maar de trainer stond erop. Wojciech kon de hele week niet trainen, maar deed op vrijdag even mee tijdens de warming-up en speelde zaterdags dan de wedstrijd.”

“Daarmee stelde hij zichzelf bloot aan gevaar voor meer blessures”, legt Szczesny senior uit in Polen. “Wenger zette de gezondheid van zijn keeper op het spel en Wojciech ging daar in zijn naïviteit mee akkoord. In mijn ogen heeft meneer Wenger het dus helemaal verziekt in die maanden, in april en mei van vorig jaar. Ik kan Wojciech niets verwijten, zijn huidige vormcrisis is een gevolg van die blessures van vorig seizoen.”

Bezig met laden …