voetbalzone

'Mijn zoon zou bij iedere andere club op de wereld meer spelen'

Bart Kruyt30 mrt 2013, 11:20
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2013, 11:20
Advertentie

De concurrentie op het middenveld bij Barcelona is moordend. De Catalanen beschikken met Xavi, Sergio Busquets, Andrés Iniesta én Cesc Fàbregas over vier Spaanse internationals en dan zijn ook Alex Song, Javier Mascherano en diverse jongelingen er nog. Een van die talenten, Thiago Alcántara, baalt van het gebrek aan speelminuten bij de koploper van de Primera División.

/

De 21-jarige Thiago heeft ontzettend veel talent, maar is niet wekelijks zeker van een basisplaats bij Barcelona. Daar baalt hij van, meent vader Mazinho: "Mijn zoon zou bij iedere andere club op de wereld veel meer spelen", zegt hij. "Thiago leert veel van de spelers waar hij dagelijks mee traint, maar hij is ambitieus en zit op een leeftijd dat hij wedstrijden moet spelen."

"Niemand weet wat er volgend seizoen zal gebeuren, maar als hij naar het WK van 2014 wil gaan, zal hij veel meer moeten spelen", weet Mazinho. "Ik weet zeker dat hij bij iedere ploeg kan slagen, we zullen de situatie moeten bespreken met Barcelona. Ik weet niet of ze van plan zijn om in de zomer nog nieuwe middenvelders te halen, maar ik denk het niet. Er zitten al heel veel middenvelders in de selectie en mijn andere zoon, Rafinha, zal volgend seizoen doorschuiven naar het eerste elftal."

Thiago maakte al in het seizoen 2008/09 zijn competitiedebuut in het eerste elftal van Barcelona, toen hij een ruim kwartier mocht meedoen tegen Real Mallorca. Vorig seizoen stond hij nog in twintig competitieduels in de basis, maar dit seizoen staat de teller vooralsnog op negen basisplaatsen en negen invalbeurten. Zijn contract loopt door tot de zomer van 2015 en in de Engelse en Spaanse sportkranten wordt al beweerd dat Manchester United wil proberen om Thiago na dit seizoen te kopen.

Bezig met laden …