FBL-NED-EREDIVISIE-BREDA-AJAXGetty Images

Mika Godts poseert trots met Ajax-shirt met nieuw rugnummer

Jonathan van Haaster05 sep 2024, 17:02
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2024, 17:02
Advertentie

Mika Godts heeft van Ajax een nieuw rugnummer toegewezen gekregen, zo meldt Ajax Life. De Belgische aanvaller moest het eerst doen met 39, maar na het vertrek van Carlos Forbs speelt Godts nu met rugnummer 11.

Nummer 11 was eerst eigendom van Forbs, maar de Engelse vleugelspeler opteerde voor een (tijdelijk) vertrek naar Wolverhampton Wanderers. Als hij tien keer in de basis staat bij Wolverhampton, moet hij verplicht worden overgenomen voor 13,5 miljoen euro.

Op een foto van Ajax Life is te zien dat Godts trots poseert met een shirt, met daarop zijn nieuwe rugnummer 11. Er wordt dit seizoen veel verwacht van Godts, die zich de enige pure linksbuiten in de selectie van Ajax mag noemen.

De Amsterdammers namen op de slotdag van de transfermarkt afscheid van Bergwijn, die nu onder contract staat bij Ittihad Club. Ajax wilde een deel van de transfersom (ruim 21 miljoen euro) spenderen aan Kamaldeen Sulemana.

De linksbuiten was al rond met Ajax en de club bereikte ook een akkoord met de werkgever van de Sulemana, Southampton. Van een transfer kwam het echter niet, doordat het papierwerk te laat werd ingediend.

Zodoende is Ajax Bergwijn kwijt, maar heeft het geen vervanger kunnen strikken. Godts, die aan het begin van het seizoen meermaals het vertrouwen kreeg van trainer Francesco Farioli, staat nu voor een flinke uitdaging op de linkerflank.

Overigens heeft ook Daniele Rugani een nieuw rugnummer toegewezen gekregen. De Italiaan, die op huurbasis overkwam van Juventus, begon met rugnummer 26. Vanaf heden speelt de routinier met rugnummer 24.

Bezig met laden …