voetbalzone

'Mike ontwikkelt zich goed, ik heb veel vertrouwen in hem'

Bart Kruyt19 dec 2013, 10:40
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2013, 10:40
Advertentie

De samenwerking tussen Ajax en Mike van der Hoorn is nog niet erg succesvol. De verdediger staat achter Joël Veltman, Stefano Denswil en Niklas Moisander in de rangorde en ontbrak zondag tegen SC Cambuur zelfs in de wedstrijdselectie. Ook voor de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels van donderdagavond heeft Frank de Boer Van der Hoorn niet nodig.

/

De Boer kiest liever voor een tweede linksback dan voor een vierde centrale verdediger op de bank en neemt daarom de zeventienjarige Jaïro Riedewald mee naar Spakenburg. Van der Hoorn heeft daar begrip voor, claimt De Boer: "Mike ontwikkelt zich goed en hij traint zich het apelazarus", zegt de coach in Voetbal International. "Ik heb veel vertrouwen in hem, maar ook een tweede linksback nodig. Dat werd Riedewald. Die positionele keuze heb ik Mike uitgelegd en dat begreep hij."

Feit blijft wel dat Van der Hoorn dit seizoen nog maar weinig aan bod is gekomen. De van FC Utrecht overgenomen verdediger kwam tot dusver tot twee competitieduels, vier Champions League-wedstrijden en een bekerduel in het eerste van Ajax. Voor Jong Ajax speelde de 21-jarige Van der Hoorn tot dusver vier competitiewedstrijden.

Bezig met laden …