voetbalzone

Mike Verweij: ‘Het is veel minder concreet dan dat Marc Overmars riep’

Jeroen van Poppel06 aug 2021, 19:33
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2021, 19:33
Advertentie

Jurgen Ekkelenkamp gaat Ajax waarschijnlijk volgend seizoen transfervrij verlaten, zo stelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Marc Overmars sprak vorige week de verwachting uit dat de 21-jarige middenvelder deze zomer een transfer gaat maken, maar volgens Verweij zei de directeur voetbalzaken van Ajax dat vooral in het belang van zijn onderhandelingspositie.

"Aan een vertrek van Jurgen Ekkelenkamp gaan we meewerken", zei Overmars vorige week in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Hij heeft nog een eenjarig contract en mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden?" De Ajax-bestuurder denkt dan ook niet dat het verstandig is om Ekkelenkamp nog een jaar als reservespeler binnenboord te houden. "Ik verwacht dat daar in de komende weken wel ontwikkelingen gaan zijn", aldus Overmars, die tevens aangaf dat Hertha BSC 'een van de clubs' is die zich heeft gemeld voor de middenvelder in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens Verweij zit de vork iets anders in de steel. "Marc Overmars heeft in Oostenrijk een interview gegeven waarin hij alleen maar dingen heeft geroepen die erg goed waren voor zijn eigen onderhandelingspositie, waarvan je kan zeggen: dit zit gewoon anders. Ik heb de zaakwaarnemer van Ekkelenkamp, Mohammed Sinouh, gesproken en die zegt: 'Hertha heeft zich gemeld, maar hij heeft nog een jaar contract, en in principe blijft hij gewoon.'"

"Het kan natuurlijk morgen veranderen als Hertha alsnog doorpakt en als Ekkelenkamp geen toekomst meer ziet bij Ajax", weet Verweij. "Dat hij tegen Leeds United in de middag op De Toekomst moest spelen, dat is natuurlijk geen heel prettig vooruitzicht voor Ekkelenkamp. Maar in principe dient hij gewoon zijn contract uit en gaat hij daarna weg. Dan is het wel de vraag hoe Ten Hag daarmee omgaat, maar Hertha was op het moment dat Overmars het riep veel minder concreet dan hij deed voorkomen."

Bezig met laden …