voetbalzone

Mike Verweij: Tadic speelt komend weekend wél met OneLove-band

Tom Rofekamp13 mrt 2023, 11:12
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2023, 11:12
Advertentie

Dusan Tadic gaat komende zondag toch met de OneLove-aanvoerdersband om zijn arm spelen. Dat schrijft Mike Verweij op Twitter. 1908.nl meldde eerder dat zowel Orkun Kökçü als Tadic niet zag zitten om de band te dragen in De Klassieker en dat Ajax en Feyenoord nadachten over een speciale, allesomvattendere aanvoerdersband. Kôkçü zal zich nog steeds niet met de OneLove-band laten zien, zo liet hij zondag al weten.

De KNVB kondigde onlangs aan een nieuwe OneLove-actie te organiseren in het weekend van 17 tot en met 19 maart. Twee dagen later vindt de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie plaats, waaromtrent de bond aanvoerders in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie stimuleert de speciale OneLove-band te dragen. De vorige OneLove-actie zorgde echter voor flink wat ophef.

Tweets by DT10_Official

Kökçü weigerde net als Redouan El Yaakoubi (captain Excelsior) de band te dragen. Eerstgenoemde vond de actie niet te rijmen met zijn geloofsovertuigingen, terwijl El Yaakoubi die niet allesomvattend genoeg vond. Tadic bedekte de OneLove-band op zijn beurt onder zijn normale aanvoerdersband. Er lag daarom een alternatief op tafel voor komend weekend, beweerde 1908.nl. Het plan was een band die respect uitdraagt naar iedereen, ongeacht religie, achtergrond of voorkeur. Tadic besluit nu echter toch de OneLove-variant te dragen.

Kökçü gaf na afloop van het duel met FC Volendam (2-1) aan sowieso aanvoerder te zullen zijn in De Klassieker. Bij de vorige OneLove-actie droeg Gernot Trauner de band nog om zijn arm. "Ik sta sowieso achter de actie", benadrukte Kökçü tegenover de NOS. "Ik steun dat ook, maar ik heb toch het gevoel dat die OneLove-band om andere redenen in het leven is geroepen. Ik denk dat we daar met Feyenoord iets voor moeten vinden." De KNVB noemt het overigens 'iemands goed recht' als een aanvoerder niet mee besluit te doen aan de actie.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …