voetbalzone

Milan-belofte Adiyiah verkozen tot beste speler van Ghana

Erik van Dam13 sep 2010, 15:46
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2010, 15:46
Advertentie
/

De Sport Writers Association of Ghana (SWAG) heeft Dominic Adiyiah uitgeroepen tot Ghanese persoonlijkheid en voetballer van het jaar 2009. De aanvaller van AC Milan, die dit seizoen op huurbasis actief is bij Reggina, bleef John Paintsil (Fulham), winnaar van 2008, en Michael Essien (Chelsea) voor in de uitverkiezing.

Adiyiah won tijdens het WK onder twintig van 2009 de Gouden Schoen en bal van het toernooi voor zijn indrukwekkend optredens. Uiteindelijk leverde het hem ook een transfer naar de Serie A op. Tijdens het WK 2010 was de aanvaller, die eigendom is van Milan, ook actief voor The Black Stars, waar hij in de kwartfinale tegen Uruguay een strafschop miste.

De spits begon zijn carrière bij Feyenoord Fetteh, de Afrikaanse jeugdacademie van de Rotterdamse club. In 2007 stapte hij over naar de Ghanese club Heart of Lions en hij speelde daar één jaar voordat hij in 2008 naar Europa vertrok. Hoewel hij bij het Noorse Frederikstad weinig speelde, haalde Milan hem in januari van dit jaar naar Italië.

Bezig met laden …