Milan geeft kampioenschap extra glans en ziet Inzaghi terugkeren

Thijs Post14 mei 2011, 22:35
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2011, 22:35

De spelers van AC Milan werden bijzonder genoeg voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cagliari door de stad gereden in een open bus, maar veel deerde het de Rossoneri niet. De ploeg speelde een uitstekende eerste helft, moest wel een tegentreffer incasseren maar omdat het zelf drie keer scoorde maakte dat weinig uit. De uitblinkende Clarence Seedorf maakte de 4-1 en stond net als landgenoot Urby Emanuelson in de basis, Mark van Bommel zat op de bank. Lazio staat tenminste voor één dag op de vierde plaats in de ranglijst; de Romeinen wonnen met 4-2 van Cesena.

/

AC Milan – Cagliari 4-1
Na 22 minuten spelen opende Robinho de score en Seedorf leverde de assist op de Braziliaan. Veel moeite hoefde de Nederlander daar niet voor te doen, want het was een simpel breedteballetje op zijn teamgenoot die zelf de grote architect van de treffer was. De rasvoetballer dribbelde van links naar binnen, wurmde zich langs drie opponenten en plaatste de bal fraai in de verre hoek. De camera’s waren nog maar net klaar met het vertonen van de herhaling toen de tweede al achter Cagliari-doelman Michael Agazzi lag. Alexandre Pato kwam net tekort voor een handig steekballetje, Clarence Seedorf beroerde de bal nog waarna Gennaro Gattuso de bal met veel fortuin op zijn hoofd kreeg.

Omdat Agazzi op de grond lag hoefde de oer-Rossoneri de bal slechts de juiste richting te geven voor de 2-0. Na een heerlijk balletje van Pato maakte Robinho er nog voor de onderbreking met een droge schuiver 3-0 van, waardoor de wedstrijd wel beslist leek. Cagliari deed echter direct na de tweede van Robinho wat terug via Andrea Cossu, zodat de bezoekers nog even mochten hopen op een goed resultaat. De Milanese zege kwam echter geen moment in gevaar in het tweede bedrijf. Nadat Seedorf na een fraaie aanval de 4-1 binnenwerkte, geraakte San Siro pas echt in vuur en vlam: de langdurig geblesseerde Filippo Inzaghi begon aan zijn warming-up en mocht invallen. Scoren deed de goaltjesdief niet, maar het maakte het feest er niet minder om.

/

Lazio – Genoa 4-2
Lazio staat tenminste voor één dag op plek vier in de ranglijst van de Serie A. De Romeinen schoven Genoa in de doelpuntrijke wedstrijd opzij en springen daardoor over Udinese en stadsgenoot AS Roma heen. Lazio opende in de persoon van Giuseppe Biava al na zeven minuten de score. Genoa-spits Rodrigo Palacio zorgde kort na de openingstreffer voor de 1-1, waarna de bezoekers het beste van het spel hadden en dichtbij een voorsprong waren. De thee deed wonderen voor de ploeg van trainer Edy Reja, want na de onderbreking kwam de thuisploeg op stoom. Tommaso Rocchi tekende voor 2-1, waarna Hernanes voor de genadeklap zorgde en het duel met twee treffers besliste. De 4-2 van Domenico Criscito was voor de statistieken.