voetbalzone

Milan verlengt met toptalent: 'Of hij de nieuwe Pirlo is? Rustig aan'

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2013, 18:10
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2013, 18:10
Advertentie
/

AC Milan ziet toekomst in Bryan Cristante. Een dag na de achttiende verjaardag van de middenvelder verlengden i Rossoneri maandag het contract van de Italiaans jeugdinternational. Cristante lag tot 2014 vast, maar staat nu tot de zomer van 2018 onder contract in San Siro. “Of hij de nieuwe Andrea Pirlo is? Rustig aan”, knipoogt directeur Adriano Galliani.

Cristante, die ook over een Canadees paspoort beschikt, maakte in december 2011 in de Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen (2-2) zijn debuut voor de Noord-Italiaanse topclub; hij was toen zestien jaar en 278 dagen. In de modestad wordt Cristante gezien als een toekomstige topper. “Het is logisch dat we zo’n talent een lang contract geven”, vertelt Galliani. “Ricky Kaká was hier zes jaar en had zes verschillende contracten. Stephan El Shaarawy is nu al aan zijn derde contract bezig.”

“Het is allemaal aan hen”, vervolgt de sportbestuurder van Milan. “De jongelingen beginnen met een laag salaris en uiteindelijk hangt de hoogte van het salaris van de prestaties af. Ik heb Cristante verteld dat ik hoop dat hij zal doen wat Kaká en El Shaarawy hebben gedaan.” De grote ster van de Primavera werd in 2009 naar de jeugdopleiding van Milan gehaald. Cristante kwam dit seizoen nog niet in actie voor de hoofdmacht van Massimiliano Allegri.

Bezig met laden …