voetbalzone

Milieuactivisten verstoren persconferentie Ancelotti in Kopenhagen

Bart Kruyt09 dec 2013, 19:26
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 19:26
Advertentie

Real Madrid heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, maar wil de groepsfase nog wel met een goed gevoel afsluiten. De recordwinnaar speelt dinsdag uit tegen FC Kopenhagen en is inmiddels in Denemarken gearriveerd. Carlo Ancelotti en Pepe schoven maandag aan voor de persconferentie, die werd verstoord door milieuactivisten.

/

Het perspraatje was nog maar net begonnen, toen achter Ancelotti en Pepe een poster van Greenpeace naar beneden. Daarop stond in het Engels de tekst 'Red de Noordpool' en 'Geef Gazprom de rode kaart'. Gazprom is een van de hoofdsponsors van de Champions League en boort in het poolgebied naar olie en gas. Een official greep snel in en haalde het protestpapier weg.

Ancelotti en Pepe konden wel om het tafereel lachen, maar Kopenhagen kan een boete tegemoet zien. FC Basel moest eerder dit seizoen al 30.000 euro betalen, toen milieuactivisten verkleed als oranje ninja's het duel met Schalke 04 verstoorden. Ook die actie van een Greenpeace-viertal was gericht tegen Gazprom. De UEFA verweet Basel destijds nalatigheid in de organisatie.

Bezig met laden …