voetbalzone

Milik: 'Bij Ajax hebben we zo'n absolute wereldster als Lewandowski niet'

Thijs Post05 dec 2015, 09:00
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 09:00
Advertentie

Hoewel er bij Ajax dit seizoen al veel is geschoven in de aanvalslinie, lijkt Arek Milik de eerste keuze in de punt van de aanval. Omdat Milik in de ogen van trainer Frank de Boer niet altijd even sterk aan de bal is, heeft de spits ook al wedstrijden op de reservebank gezeten. Toch zijn de cijfers van de aanvaller zeker niet slecht.

voetbalzone

“Ik heb negen goals en negen assists”, rekent de spits zelf uit in gesprek met Het Parool. De Pool noemt het ‘rare cijfers’. Van een spits verwacht iemand misschien negen goals en twee of drie assists, betoogt Milik. “Misschien ben ik geen typische spits.” Milik lijkt dus wat zoekende naar zijn rol, maar trainer De Boer is gelukkig met de spits. Volgens De Boer is Milik aan het zoeken naar de balans tussen diep gaan en in de bal komen. “Dat gaat steeds beter. En vergeet ook niet dat hij pas 21 jaar is en moet wennen aan een nieuw spelsysteem.”

Bij de nationale ploeg van Polen presteert Milik beter dan bij Ajax. De Polen spelen in een 4-4-2-systeem, hij heeft meer ruimte voor zich en er zijn geen buitenspelers die voor eigen succes gaan. Milik roept de buitenspelers van Ajax op: “Laat de voorzetten maar komen.” Bij Polen opereert hij ook nog eens in de schaduw van Robert Lewandowski. “Bij Ajax hebben we hebben we zo’n absolute wereldster als Lewandowski niet. We doen het als team.”

Bezig met laden …