voetbalzone

Milik blijft maar scoren: ‘Zelfs Robin van Persie heeft daar last van’

Gijs Freriks15 nov 2014, 17:50
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2014, 17:50
Advertentie

Arek Milik is op dreef. De aanvaller staat na een wat stroeve competitiestart op alweer vijf doelpunten in zes wedstrijden voor Ajax en was vrijdagavond ook belangrijk voor de nationale ploeg van Polen. Vanwege zijn interlandgoals tegen Duitsland en Schotland mocht Milik in de basis beginnen tegen Georgië (0-4) en in die EK-kwalificatiewedstrijd was hij goed voor een treffer en een assist.

voetbalzone

In gesprek met de vaderlandse pers spreekt de twintigjarige Milik dan ook van een 'lekkere maand': "Dat is het zeker als je het aantal doelpunten bekijkt. Als ik de kans krijg om vanaf het begin te spelen, dan kan ik het vertrouwen ook uitbetalen. Je krijgt altijd wel een kans op een goal. En soms heeft een spits het gewoon even moeilijk, zelfs Robin van Persie heeft last van dergelijke periodes."

"Op zulke momenten valt het balletje altijd net even verkeerd, maar soms gaat het bijna vanzelf. Zoals nu, tegen Georgië", vervolgt de huurling van Bayer Leverkusen. "Ik ben blij met de belangrijke zege en het is mooi dat we nu al tien punten hebben. We verwachtten een heet avondje, maar hadden geluk dat we na rust snel scoorden. Daarna ging het een stuk gemakkelijker."

Bezig met laden …