voetbalzone

Milik erkent: ‘Dat is een mooie club in een fantastische competitie’

Gijs Freriks12 mei 2016, 16:25
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2016, 16:25
Advertentie

Arek Milik is niet echt bezig met een eventueel vertrek bij Ajax. De aanvaller zegt in een interview met PilkaNozna dat hij zijn concentratie nu volop richt op het EK van komende zomer in Frankrijk en dat hij tot die tijd niet gestoord wil worden. De selectie van Polen wordt donderdagavond bekendgemaakt.

/

“Op dit moment denk ik totaal niet na over een transfer, ik ben er totaal niet in geïnteresseerd. Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij mij tot het einde van het EK niet hoeft te informeren over serieuze aanbiedingen, ik wil het gewoon niet horen. Ik wil mij niet laten afleiden. Ik wilde het seizoen in Nederland eerst afsluiten en mij daarna concentreren op het EK. Dat ga ik nu dus doen”, aldus de 22-jarige linkspoot.

Milik zou gevolgd worden door onder meer Arsenal, Liverpool, Leicester City, Everton, Internazionale, Juventus, Lazio, Bayern München, Olympique Marseille, Barcelona en Sevilla. “Ik heb er een en ander over gelezen, maar de helft van die clubs hoor ik nu voor het eerst. Tenminste, dat ze met mij in verband worden gebracht. Sevilla? Ja, dat is een mooie club in een fantastische competitie. Ik verberg ook niet dat de Spaanse mijn favoriete competitie is.”

“Ik ben een groot fan van niet alleen het Spaanse voetbal, maar ook van het land. Ik houd van de lokale keuken, het weer, de taal. Maar ik moet er wel direct aan toevoegen dat ik op basis van dat soort dingen natuurlijk niet voor een club kies. Ik ben een professional en kies voor de beste sportieve mogelijkheden. Maar op sportief gebied, vind je het inderdaad niet gauw beter dan in de Primera División”, besluit Milik, die bij Ajax nog een contract heeft tot medio 2019.

Bezig met laden …