voetbalzone

Milik: 'Hij is natuurlijk veel verder in zijn ontwikkeling dan ik ben'

Matthijs van Laar11 jun 2016, 16:29
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2016, 16:29
Advertentie
/

Polen is naar Frankrijk gereisd om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het EK, maar Arek Milik hoopt stiekem op meer. De Ajax-spits hoopt met zijn land uit te groeien tot een van de verrassingen op het toernooi. “Dat zou zomaar kunnen”, zegt hij op de website van de Amsterdammers.

Polen beschikt met onder anderen Robert Lewandowski over een aantal uitstekende spelers en moet in staat worden geacht om de groep met Duitsland, Oekraïne en Noord-Ierland te overleven. “We hebben goede spelers. Van Robert Lewandowski tot de keepers. Onze kracht is het team en het collectief. Wij hebben veel spelers die zich met hun ziel en zaligheid inzetten en keihard vechten voor het team”, aldus Milik.

De meeste aandacht gaat echter uit naar Lewandowsi, met wie Milik voorin een koppel vormt. “Een geweldige speler”, zegt de Ajacied. “We hebben laten zien een prima duo te zijn, al is hij natuurlijk veel verder in zijn ontwikkeling dan ik ben. We voelen elkaar goed aan en krijgen de vrijheid om te doen waar we goed in zijn. Het voordeel is dat wij altijd gefocust zijn op het doel van de tegenstander en teamgenoten daardoor altijd meerdere opties hebben.”

Bezig met laden …