voetbalzone

Milik: ‘Hoe ze dat bij Ajax voor elkaar krijgen... ik blijf me verbazen’

Erik van Dam09 dec 2015, 11:10
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2015, 11:10
Advertentie

Omdat er geen spits uit de eigen academie door kwam, huurde Ajax vorig seizoen Arek Milik van Bayer Leverkusen. De Pool beviel prima met elf doelpunten in de competitie en acht in twee bekerwedstrijden en dus haalde Ajax hem definitief in huis. Dit seizoen staat de teller voor Milik op zeven treffers in dertien wedstrijden en hij blijft hard werken om het nog beter te doen. Hij ziet dat om hem heen de talenten snel opkomen en zich vlot ontwikkelen. Het verloop kan dan ook groot zijn.

voetbalzone

De 21-jarige aanvaller zegt in een interview met Voetbal International dat hij een andere voetballer en een ander persoon is geworden. Dat Ajax vorig seizoen de optie tot koop in zijn contract lichtte deed hem goed. “Met mijn nieuwe contract kreeg ik de duidelijkheid waarop ik hoopte. Hier kan je grote sprongen maken”, weet de spits. Hij kijkt op van het niveau van de vele jeugdspelers die doorstromen: “Ik weet niet hoe ze dat bij Ajax voor elkaar krijgen, ik blijf me erover verbazen”, aldus Milik. “En allemaal hebben ze hoge basiskwaliteiten.”

“Nu gaat het erom dat de talenten hun ontwikkeling blijven doortrekken. De weg naar de absolute top is nog lang, met een doorbraak alleen ben je er nog niet”, weet de aanvaller van Ajax. Hij voegt toe dat clubs buiten Nederland inmiddels wel weten dat er bij Ajax grote talenten rondlopen en dat die dan ook snel gescout en opgepikt worden. “Dat maakt het lastig iets blijvends op te bouwen. Vroeger kon dat, de succesvolle historie heeft dat bewezen. Veel jonge spelers hebben langlopende contracten bij Ajax, dat is een goede zaak. Maar als buitenlandse topclubs aankloppen, zal het lastig zijn iedereen binnenboord te houden.”

Bezig met laden …