voetbalzone

'Milik is balvast en kan best een succesnummer worden bij Ajax'

Bart Kruyt03 aug 2014, 09:44
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2014, 09:44
Advertentie

Kolbeinn Sigthórsson is (nog) niet vertrokken, maar Ajax heeft toch al twee nieuwe spitsen aangetrokken: Richairo Zivkovic en Arek Milik. Laatstgenoemde lijkt de eerste keus in de punt van de aanval te gaan worden en maakt zondagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zijn officiële debuut. Johan Voskamp, spits van Sparta Rotterdam, is benieuwd hoe Milik het gaat doen.

voetbalzone

Voskamp speelde tussen 2011 en 2013 voor Slask Wroclaw en stond in de competitiewedstrijd tegen Gorník Zrabze tegenover Milik, die destijds net kwam kijken. De spits speelde met rugnummer 99 en was toen zeventien jaar oud, maar leek volgens Voskamp wel ouder. Milik scoorde direct tweemaal. "Hij is heel goed aan de bal, technisch vaardig en hij heeft een mooi linkerbeen. Daar doet-ie trouwens bijna alles mee, dat linkerbeen", zegt Voskamp in het Algemeen Dagblad.

"Hij is ook balvast", vervolgt de aanvaller zijn analyse. "Milik kan best een succesnummer worden in Amsterdam, al is de verwachting voor spitsen daar altijd hoog terwijl het spel daar niet altijd op de spits is afgestemd." Ajax huurt de twintigjarige Milik voor een seizoen van Bayer Leverkusen, dat de spits vorig jaar al verhuurde aan FC Augsburg.

Bezig met laden …