voetbalzone

Milik kijkt ogen uit: ‘Zijn techniek is beter dan welke speler dan ook’

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2016, 09:33
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 09:33
Advertentie

Arek Milik was in zijn laatste zes competitiewedstrijden met Ajax telkens goed voor minimaal één doelpunt. De aanvaller heeft geen verklaring voor zijn scoringsdrift, al is het wel makkelijker scoren in een elftal dat beter voetbal speelt en zodoende meer kansen krijgt. “De spits wordt meer gezocht. Daarnaast zit ik ook lekkerder in mijn vel. Ik heb vertrouwen”, zo vertelt de Pools international zaterdag in gesprek met De Telegraaf.

/

Het is voor Milik een voorrecht om met een voormalig topaanvaller als Dennis Bergkamp te werken. “Na al die jaren is zijn aanname nog steeds fantastisch. Ik kan het soms niet eens geloven. Dan spelen we de bal dramatisch in, maar dan legt hij hem nog panklaar neer. Zijn techniek is beter dan van welke speler dan ook”, zo benadrukt Milik. “Natuurlijk heeft hij hier hard voor getraind, maar ik denk dat hij ermee is geboren.”

Milik voelt zich beter met een nummer tien als Davy Klaassen in de rug. De twee begrijpen elkaar goed. In het begin van het seizoen speelde Ajax soms ook met één controlerende middenvelder en twee middenvelders aan de buitenkant. “Dan stond Davy ver van me af en kwam hij nooit in het strafschopgebied. Als ik nu de bal krijg, is Davy altijd dicht bij me.”

Bezig met laden …