voetbalzone

Milik: 'Of het een truc van De Boer was weet ik niet, maar het werkte'

Bart Kruyt14 apr 2016, 15:50
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2016, 15:50
Advertentie

Arek Milik scoorde afgelopen zaterdag niet tegen SC Cambuur en daarmee kwam er een einde aan een reeks van zes competitiewedstrijden op rij waarin hij wel minstens een doelpunt wist te maken. De aanvaller van Ajax is de laatste tijd goed in vorm en Frank de Boer denkt er niet meer over om hem uit zijn opstelling te halen. Dat was eerder dit seizoen nog wel anders.

/

De Boer liet Milik als basisspeler aan het seizoen beginnen, maar haalde hem er na een paar teleurstellende prestaties uit. “Toen hij (De Boer, red.) me twee keer op de bank zette, ging ik nadenken”, zegt Milik in gesprek met Ajax Life. “Ik ben niet iemand die de schuld bij de trainer neerlegt, maar kijk vooral naar mezelf.”

Milik sprak er verder niet over met De Boer, maar wilde wel het ongelijk van de coach bewijzen. “Op de eerste de beste training na Feyenoord-thuis vloog ik over het veld. Ik speelde agressief, maakte slidings. Er werden harde duels uitgevochten. Daarna kwam mijn vorm terug. Of het een truc van hem was weet ik niet, maar het werkte”, aldus Milik.

Bezig met laden …