voetbalzone

Milik ontbreekt bij Ajax in derde voorronde CL

Erik van Dam08 jul 2016, 09:34
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2016, 09:34
Advertentie

Arek Milik kan Ajax later deze maand niet van dienst zijn, als de club uitkomt in de derde voorronde van de Champions League. Milik werd acht dagen geleden met Polen uitgeschakeld in de kwartfinale van het EK 2016 en heeft nu drie weken vakantie. Hij sluit weliswaar weer aan voordat de derde voorronde in de Champions League echt begint, maar zal dan nog niet wedstrijdfit zijn.

/

Trainer Peter Bosz bevestigt vrijdag dat hij Milik, die vorig seizoen topscorer van Ajax werd onder Frank de Boer, niet kan inzetten op 26 of 27 juli. De Amsterdammers spelen dan in het voorlaatste voorportaal voor de groepsfase van de Champions League. “Er is afgesproken dat hij na de laatste wedstrijd drie weken vakantie zou krijgen. Dat heeft hij echt nodig en daar willen we ons aan houden.”

“Hij is op vrijdag uitgeschakeld en vanaf dat moment kun je drie weken tellen”, aldus de Ajax-trainer. “Hij sluit de vrijdag voor we woensdag of donderdag moeten spelen weer aan. Dat is te kort om van waarde te zijn”, geeft Bosz aan op de clubsite. Misschien haalt Milik wel de returnwedstrijd op 2 of 3 augustus.

Bezig met laden …