Milik raakt de paal en ziet collega uitgroeien tot matchwinner

Gijs Freriks23 mrt 2016, 21:38
Laatst bijgewerkt: 23 mrt 2016, 21:38

De nationale ploeg van Polen heeft zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd op weg naar het EK in Frankrijk winnend afgesloten. Het team van Adam Nawalka had aan één doelpunt voldoende om Servië van zich af te schudden: 1-0. Arek Milik deed negentig minuten mee en trof na rust de paal.

/

De wedstrijdvoorbereiding van de Servische ploeg werd flink verstoord doordat Dusan Tadic en Nemanja Gudelj aankondigden dat zij onder de huidige bondscoach niet meer voor de nationale ploeg wensen te spelen. Ondanks die interne onrust was de beginfase in Poznán voor de bezoekers en hadden zij na zeven minuten zelfs op voorsprong kunnen komen. Lukasz Fabianski dook een vrije trap van Adem Ljajic uit de kruising en in de rebound kopte Branislav Ivanovic van dichtbij over. Naarmate de helft vorderde, kreeg Polen meer grip op het duel en na een klein half uur werd het 1-0.

Jakub Blaszczykowski nam een afvallende bal op de pantoffel en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Drie minuten voor rust probeerde hij het een tweede keer, maar dit keer werd zijn knal uit de verre hoek gedoken door Vladimir Stojkovic. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Filip Kostic, maar Milik was het dichtst bij een treffer. De Ajacied krulde de bal na vijftig minuten tegen de verste paal en daardoor bleef Servië in leven. Verder dan drie (!) uitstekende kansen voor Ljajic en een poging van Slobodan Rajkovic tegen de lat kwam het bezoek echter niet meer.