voetbalzone

Milik schrijft geschiedenis: ‘Fantastisch moment in mijn carrière’

Erik van Dam12 okt 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2014, 00:10
Advertentie

Arek Milik wordt in eigen land regelmatig langs de meetlat gelegd en vergeleken met Robert Lewandowski, maar zei in de zomer al dat de twee niet met elkaar vergeleken moeten worden. Zaterdagavond groeide hij uit tot volksheld, door met een rake kopbal bij te dragen aan de eerste overwinning ooit van Polen op Duitsland. Milik genoot intens van de wedstrijd en sprak na afloop van een schitterend moment.

voetbalzone

De pas twintigjarige spits stapte tijdens de transferperiode op huurbasis over van Bayer Leverkusen naar Ajax en probeert daar de strijd met Kolbeinn Sigthórsson aan te gaan. Bij het nationale team wordt er veelvuldig naar collega Lewandowski gekeken, maar zaterdag was het Milik die in de schijnwerpers stapte. Met zijn derde interlanddoelpunt in elf wedstrijden was hij van vitaal belang voor de 2-0 zege op buurland Duitsland.

“Dit is een fantastisch moment in mijn carrière”, tekende Voetbal International, na de EK-kwalificatiewedstrijd op. “Ik verkeer in topvorm, ook al heb ik bij Ajax de laatste tijd lang niet alles gespeeld. Op het veld speelden we allemaal met heel ons hart. Tegen de wereldkampioen moet je een beetje geluk hebben, maar we hebben de overwinning vandaag zelf afgedwongen”, aldus Milik. In de Eredivisie maakte hij twee doelpunten in drie duels: in de KNVB Beker maakte hij er zes tegen JOS Watergraafsmeer.

Bezig met laden …