voetbalzone

Milik: ‘Toen ik zes was, rookte ik sigaretten en stal ik zelfs uit winkels’

Peter Nusselder25 feb 2015, 11:13
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2015, 11:13
Advertentie

Het is allemaal goed gekomen met Arek Milik, die in 2012 bij Bayer Leverkusen belandde en dit seizoen op huurbasis uitkomt voor Ajax. De twintigjarige spits heeft echter een moeilijke jeugd achter de rug, waarin hij al op jonge leeftijd zijn vader verloor en zich niet altijd even netjes wist te gedragen.

voetbalzone

“Ik was opstandig toen ik zes was, ik rookte sigaretten en stal zelfs uit winkels”, vertelt de Pools international in de aanloop naar de Europa League-wedstrijden die Ajax donderdag tegen Legia Warschau speelt aan Przeglad Sportowy, de grootste sportkrant van Polen. “Kleine dingen, snoep bijvoorbeeld. Nee, ik beroofde geen banken hoor”, benadrukt de aanvaller van de Amsterdammers, die vorige week scoorde tegen Legia (1-0).

Adam Nawalka, de bondscoach van het Pools elftal, haalde Milik op zeventienjarige leeftijd naar Górnik Zazbre en voorspelde het talent een grote toekomst. “Iedereen was bang voor hem. Ik geloofde hem ook niet. Maar nu denk ik steeds vaker aan zijn woorden terug.” Een jaar later verkaste Milik naar Bayer. Onder leiding van Nawalka is de Ajacied inmiddels een vaste waarde in de nationale ploeg.

Bezig met laden …