voetbalzone

Miljardair neemt Fulham voor '200 miljoen pond' over

Gijs Freriks12 jul 2013, 23:22
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2013, 23:22
Advertentie
/

Mohamed Al Fayed doet na zestien jaar afstand van Fulham. De Egyptische zakenman heeft de club verkocht aan Shahid Khan, een Pakistaans-Amerikaanse miljardair die ook onder meer het Amerikaanse footballteam Jacksonville Jaguars bezit. Het vermogen van Khan wordt geschat op twee miljard euro. The Cottagers maken de overname op de officiële website wereldkundig. Met de deal is naar verluidt 200 miljoen pond gemoeid.

“De tijd is rijp om te vertrekken”, zegt Al Fayed. “Ik heb in de persoon van Khan de juiste man gevonden om de verantwoordelijkheid voor deze club over te dragen. Fulham zal met hem in goede handen zijn.” De Londense club is na Manchester United, Liverpool, Arsenal, Aston Villa en Sunderland alweer de zesde club uit de Premier League die in handen komt van een eigenaar met een Amerikaans paspoort. Khan beschikt over twee keer zoveel vermogen als Al Fayed, circa 2,5 miljard euro, maar laatstgenoemde maakte wel een indrukwekkende opmars van de club mogelijk.

Toen Al Fayed de club in 1997 kocht, speelde Fulham op het tweede niveau. De ploeg promoveerde echter al gauw en in het seizoen 2009/10 bereikte de vereniging zelfs de finale van de Europa League. Het ligt in de lijn der verwachting dat Martin Jol zich nu nadrukkelijk kan begeven op de transfermarkt. De Hagenaar maakte zich in de afgelopen maanden sterk voor transfers, maar hoorde vaak tot zijn frustratie dat er niet veel mogelijk was. Khan behoort tot de 500 rijkste personen in de wereld.

Khan, die nu voor honderd procent de clubeigenaar is, steekt zijn tevredenheid over zijn nieuwe aankoop niet onder stoelen of banken. “Fulham is de juiste club op het juiste moment. Ik zie mijzelf niet zozeer als de eigenaar van Fulham, maar als de hoeder van de club voor de fans. We zullen met zorg met de financiële en operationele zaken van de club omgaan en ook de ontwikkeling van bijvoorbeeld het jeugdvoetbal is een belangrijk element voor de toekomst van Fulham”, besluit Khan.

Bezig met laden …