voetbalzone

'Miljoenenaanbod uit Saudi-Arabië voor Gerets'

28 apr 2009, 09:48
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2009, 09:48
Advertentie
De kans is klein dat Eric Gerets zijn contract bij Olympique Marseille, dat aan het einde van dit seizoen afloopt, gaat verlengen. Volgens het Franse L'Equipe heeft de Belgische oefenmeester een miljoenenaanbod gekregen van Al-Hilal uit Saudi-Arabië, om aldaar zijn landgenoot Georges Leekens op te volgen.



De naam van Gerets wordt de laatste weken aan diverse functies geassocieerd. De oud-coach van onder meer PSV zou in beeld zijn bij Bayern München en Sevilla, en zag onlangs af van het aanbod van de Belgische voetbalbond (KBVB) om als bondscoach aan de slag te gaan. Hij vond het nog te vroeg voor een dergelijke baan.

Alleen een aantrekkelijke aanbieding uit Spanje of Duitsland zou hem nog van gedachten kunnen doen veranderen om niet in Riyad aan de slag te gaan. Gerets verdient namelijk in Zuid-Frankrijk een maandsalaris van 200.000 euro bruto. In het Midden-Oosten kan hij maandelijks 250.000 euro netto gaan opstrijken.

De afgelopen weken voerden Gerets en Marseille, dat ruim aan kop gaat in de Ligue 1, diverse gesprekken over een verlengde samenwerking. Waarschijnlijk maakt Gerets zijn beslissing volgende week na het competitieduel met Toulouse wereldkundig. De voormalig verdediger is sinds het najaar van 2007 werkzaam in het Stade Vélodrome.
Bezig met laden …