voetbalzone

Miljoenenaankoop Ajax baalt: ‘Het doet pijn, dit wil geen enkele speler’

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2014, 07:05
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2014, 07:05
Advertentie

Mike van der Hoorn was de gewenste opvolger van Toby Alderweireld en daarom betaalde Ajax ruim een half jaar geleden bijna vier miljoen euro voor de verdediger. Nu, halverwege het seizoen, maakt hij deel uit van Jong Ajax en zit hij hooguit op de bank bij de hoofdmacht. “En dat doet pijn, want dat wil geen enkele voetballer”, vertelt Van der Hoorn in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Van der Hoorn had er geen rekening mee gehouden dat de eerste maanden zo moeilijk zouden zijn. “Ik had niet verwacht dat ik op de tribune zou zitten, maar ik moet wachten op mijn kans. Hoe pijnlijk en vervelend dat ook is.” De verdediger erkent dat het in het begin aanpoten was, qua balbehandeling in de kleine ruimte. “Ik denk dat ik een betere voetballer ben geworden, maar je wilt het waarmaken.”

“Het is positief dat Ajax me niet kwijt wil. Ik ben hier pas een half jaar. Hier wil ik slagen, dat is mijn droom.” Van der Hoorn heeft niet veel verwachtingen van de komende maanden en richt zich op de komende voetbaljaargang. “Een verse start, waarbij ik me opnieuw kan bewijzen”, claimt de ex-speler van FC Utrecht.

Bezig met laden …