voetbalzone

Miljoenenaankoop Liverpool ver onder de maat: ‘Het is erg matig’

Thijs Post19 mei 2015, 14:30
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2015, 14:30
Advertentie

Liverpool gaf vorige seizoen een vermogen uit bij Southampton en Adam Lallana was met een transfersom van circa dertig miljoen euro de topaankoop. Een daverend eerste seizoen werd het niet voor de international van Engeland: hij begon slechts 22 competitiewedstrijden in de basis en in alle competities maakte hij slechts 6 goals. Lallana weet dat het veel beter moet.

voetbalzone

“Mijn eerste seizoen op Anfield is erg matig, om eerlijk te zijn. Ik sukkelde vooral met mijn fitheid. Telkens als ik het idee had om stoom te komen, kreeg ik weer een tik en lag ik er weer een week of twee uit. Ik begon het seizoen ook al met een blessure. Ik heb het gevoel dat ik veel meer kan brengen. Volgend seizoen wil ik mijn steentje bijdragen om weer in de top vier te eindigen”, laat Lallana weten aan the Guardian.

Liverpool moet het komend seizoen doen zonder Steven Gerrard en dat wil zeggen dat andere spelers op moeten staan. “We moeten de erfenis van Gerrard niet in de schoenen van een iemand schuiven”, vindt Lallana. “Als iedereen twee of drie procent extra doet, moeten we zijn vertrek op kunnen vangen. Ik ben 27 jaar oud en ik voel die verantwoordelijkheid. Ik ben een leider, maar we hebben meer leiders in de groep. We moeten leren van dit seizoen en voor komend seizoen moeten we verder bouwen op de positieve dingen.”

Bezig met laden …