voetbalzone

Miljoenenaankoop toont ambities: ‘We willen dat hij een Barça-legende wordt’

Dominic Mostert13 dec 2016, 19:32
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2016, 19:32
Advertentie

Lucas Digne maakte afgelopen zomer voor 16,5 miljoen euro de overstap van Paris Saint-Germain naar Barcelona, waarvoor hij reeds tot acht competitiewedstrijden kwam. De 23-jarige linksback speelt de afgelopen weken tweede viool achter Jordi Alba, maar laat zich niet uit het veld slaan. Volgens zaakwaarnemer Mikkel Beck is het de bedoeling om uit te groeien tot een clublegende.

/

"We hopen dat Digne op termijn de plek van Jordi Alba overneemt en een Barcelona-legende wordt", vertelt de belangenbehartiger aan GFFN. "Dat is de reden waarom we naar deze club zijn gegaan. Hij heeft respect voor Alba en ziet hem als een grote speler. Ze hebben een heel goede relatie en ze verdelen de speeltijd heel goed. Ik denk dat Luis Enrique erg gelukkig is met twee linksbacks die altijd inzetbaar zijn. Een club als Barcelona heeft altijd twee topspelers nodig op iedere positie om voor alle prijzen te kunnen strijden."

De vijftienvoudig international van Frankrijk signeerde in de zomer een contract tot medio 2021. Er waren andere clubs in de race, maar Barcelona hoefde niet lang te wachten op een antwoord. "Na een gesprek met Enrique wist Digne waar hij aan begon. Hij twijfelde toen geen moment", legt zaakwaarnemer Beck uit. "We rondden de transfer gauw af en we keken niet meer om. We hadden wel andere clubs gesproken. Sommige grote Engelse clubs toonden interesse. Maar toen Barça voorbijkwam, deden we het juiste." Dinsdagavond deed Digne nog 62 minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Al-Ahli in Doha (3-5).

Bezig met laden …