voetbalzone

Miljoenentransfer lijkt op komst: 'Ik denk dat hij naar FC Porto gaat'

Daniel Cabot Kerkdijk28 jul 2013, 08:25
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2013, 08:25
Advertentie

De sportieve toekomst van Bernard Anicio Duarte Caldeira, kortweg Bernard, lijkt een dezer dagen duidelijk te worden. Hoewel de twintigjarige aanvaller van Atlético Mineiro claimt dat hij helemaal geen trek heeft in een overgang naar Europa, beweert zijn directe omgeving dat een transfer aanstaande is. Met een eventuele overgang van de Copa Libertadores-winnaar is 25 miljoen euro gemoeid.

/

"De kans is zeer groot dat hij naar FC Porto of Shakhtar Donetsk gaat", benadrukt zaakwaarnemer Adriano Spadoto. "Ik denk dat hij naar FC Porto gaat, maar laten we tot maandag of dinsdag wachten. Dan heb ik meer duidelijkheid." Het is maar de vraag of er niet al eerder nieuws zal zijn. FC Porto-preses Pinto da Costa heeft namelijk aangekondigd dat hij zondag een verrassing heeft voor de supporters.

Bernard ontbrak zaterdag bovendien op de training, maar Atlético Mineiro claimde dat de middenvelder 'moe' was. De rest van de selectie stond echter wel op het veld. De aanvaller, goed voor 20 goals in 92 duels namens Atlético, is bezig aan een zeer succesvol kalenderjaar. Met Atlético won hij het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League en enkele weken geleden veroverde de vijfvoudig international met de A-selectie van Brazilië het toernooi om de Confederations Cup.

Bezig met laden …