voetbalzone

Miljoenentransfer tussen Duitse topclubs in kannen en kruiken

Thijs Post29 dec 2015, 14:05
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 14:05
Advertentie

Jonas Hofmann maakt een transfer binnen de Duitse top. De 23-jarige aanvallende middenvelder stapt van Borussia Dortmund over naar Borussia Mönchengladbach; bij zijn nieuwe vereniging tekent hij een verbintenis tot medio 2020. Het is officieel niet bekend wat Borussia Mönchengladbach moet betalen, maar diverse Duitse media hebben het over een flinke transfersom van acht miljoen euro.

voetbalzone

Hofmann, ex-jeugdinternational van Duitsland, werd in 2011 aangetrokken door Borussia Dortmund. Met tien doelpunten en elf assists in zijn eerste seizoen maakte hij indruk bij Borussia Dortmund Onder-23. In december 2012 debuteerde hij in de Bundesliga. In totaal speelde hij voor Borussia Dortmund 26 wedstrijden in de Bundesliga, 8 in de Champions League en 5 in het bekertoernooi. In het seizoen 2014/15 werd hij verhuurd aan FSV Mainz 05. Dit seizoen speelde hij in totaal zeven wedstrijden in de Bundesliga.

Maandag werd Hofmann al gezien in Mönchengladbach voor de medische keuring. Voor zijn nieuwe club is hij een welkome versterking, omdat Patrick Herrmann en André Hahn met blessures kampen. Borussia Mönchengladbach staat vierde in de Bundesliga met 29 punten; Borussia Dortmund staat tweede met 38 punten.

Bezig met laden …