voetbalzone

Milla blijft kritisch: 'Eto'o heeft ook dit WK niets toegevoegd'

Bart Kruyt24 jun 2010, 08:33
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2010, 08:33
Advertentie
/

Roger Milla blijft kritisch op de prestaties van Kameroen, en dan in het bijzonder van sterspeler Samuel Eto’o. De Afrikaanse legende haalde voor het WK al hard uit en staat nog achter zijn woorden: “Eto’o mag dan een grote reputatie hebben, hij heeft ook dit WK niets toegevoegd aan het nationale elftal.”

“Ik weet dat hij boos op me is geworden nadat ik voorafgaande aan het toernooi heb gewaarschuwd”, noteerde De Telegraaf uit de mond van Milla. “Helaas is hij niet in staat gebleken mijn kritiek te weerleggen. Hij heeft niets gebracht. En dat voor iemand die misschien wel de beste voetballer in de wereld is. Hij moet zich niet verlagen tot corners of vrije trappen vanaf de zijkant. Hij moet doen waar hij goed in is: doelpunten maken. Dat heeft hij dit WK niet kunnen brengen.”

Kameroen verloor van Japan en Denemarken en ligt daardoor na twee groepswedstrijden al uit het toernooi. “Ik ben niet de persoon om hem persoonlijk te beledigen”, vervolgde Milla. “Ik ken zijn waarde voor de ploeg. Daarom stelt het me zo teleur dat hij ons volk niet heeft geboden waar het zo naar smacht. Hij is de aanvoerder van de ploeg, het rolmodel. Door discipline te tonen had hij het voorbeeld kunnen zijn. Maar in plaats daarvan creëert hij alleen maar onrust.”

Bezig met laden …