Miller maakt hattrick tegen Hibernian en staat op vier goals uit twee duels

Bart Kruyt22 aug 2010, 15:10
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2010, 15:10

Kenny Miller is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De aanvaller van Glasgow Rangers nam vorige week al de openingstreffer voor zijn rekening tegen Kilmarnock (2-1) en had zijn vizier zondagmiddag opnieuw op scherp staan. Miller scoorde driemaal tegen Hibernian en was daarmee de grote man bij Rangers: 3-0.

/

De spits maakte zijn loepzuivere hattrick in de tweede helft, toen zowel Rangers als Hibernian al met tien man op het veld stonden. Vlak voor het rustsignaal sloeg de vlam even in de pan, toen Kyle Lafferty een spijkerharde overtreding maakte. Een opstootje volgde en Lafferty kreeg een directe rode kaart, waarna Kevin McBride ook de kleedkamer mocht gaan opzoeken. Hij had de bal expres tegen de op de grond liggende Lafferty geramd.

De tweede helft ging zodoende verder met twintig spelers en na zeven minuten kreeg Miller al een grote kans, maar bij de tweede paal werkte hij de bal net over het doel van Mark Brown. De keeper had ruim tien minuten later geen antwoord op de inzet van de aanvaller, die werd bediend door James Beattie en van dichtbij binnentikte. Zes minuten later was het opnieuw raak, toen Miller combineerde met debutant Vladimir Weiss en weer scherp was.

Met dit tweede doelpunt zat de wedstrijd in het slot. Hibernian was voor de treffers van Miller al de mindere partij geweest en had dan ook nooit de illusie dat het nog terug zou komen in het duel. Rangers domineerde de slotfase, waarin het op zoek ging naar de hattrick voor Miller. De derde treffer van de aanvaller viel uiteindelijk in blessuretijd, die de buitenspelval omzeilde en oog in oog met Brown voor het slotakkoord zorgde.