Miller met drie goals van levensbelang tegen tiental Kilmarnock

Erik van Dam20 nov 2010, 14:09
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2010, 14:09

Als er één man blikvanger is in de Schotse Premier League, is het Kenny Miller wel. De dertigjarige spits rijgt de doelpunten aaneen dit seizoen en hielp Glasgow Rangers zaterdag in zijn eentje over het dode punt bij Kilmarnock. De nummer zeven van Schotland kwam voor en op gelijke hoogte, maar was na rood voor Mohamadou Sissoko niet meer bestand tegen Miller (2-3). In totaal maakte Miller nu al achttien goals in veertien wedstrijden; zijn hattrick van zaterdag was de tweede van dit seizoen.

/

Eerst leek het nog de middag te worden van Conor Sammon, op Rugby Park. De Ierse spits is dit seizoen ook al flink op dreef en opende na dik twintig minuten spelen de score. Kort voor rust zorgde Miller echter voor een gelijke stand, door vanaf elf meter raak te schieten. Een kwartier later deed hij dat opnieuw na een tweede strafschop; zo werd de voorsprong een feit. Beide strafschoppen werden veroorzaakt door Sissoko, die een rampmiddag beleefde.

Maar Sammon liet zich niet op de kop zitten door Schotlands topscorer. Hij maakte zelf doelpunt nummer tien van deze jaargang en gaf de Killies zo nieuwe hoop. Lang mocht het niet duren; Miller was baas boven baas en zorgde snel daarna voor de winnende goal. Celtic, dat één punt achter The Gers staat, komt later op de dag in actie.