Miller staat al op acht treffers na vijfde competitiezege Rangers

Bart Kruyt18 sep 2010, 17:55
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2010, 17:55

De bal in de Schotse titelrace ligt weer bij Celtic. Glasgow Rangers zette de aartsrivaal zaterdagmiddag opnieuw onder druk, door thuis met 4-0 te winnen van Dundee United. Kenny Miller nam wederom twee treffers voor zijn rekening: na vijf competitiewedstrijden staat hij al op acht doelpunten. Rangers heeft met vijftien punten de maximale score.

Ook Celtic heeft nog geen punt verloren, maar de ploeg van Neil Lennon komt zondag pas in actie tegen Kilmarnock. Voor de televisie zagen zij Rangers zaterdagmiddag goedkoop op voorsprong komen door een eigen doelpunt van Sean Dillon, die zich geen raad wist met een voorzet van Steve Davis. Aan de hand van Vladimir Weiss bleef Rangers hierna de bovenliggende partij, maar een tweede treffer zat er voor rust niet in.

Dundee mocht blijven hopen op een goed resultaat, aangezien het via Jon Daly toch ook twee aardige mogelijkheden had gekregen. Ook in de tweede helft bleven de bezoekers het proberen, maar Alan McGregor hield zijn doel schoon. De keeper zag goudhaantje Miller vervolgens voor de tweede treffer van de middag maken: na goed voorbereidend werk van Weiss rondde de topscorer van de Schotse competitie van dichtbij af.

Met dit doelpunt was het verzet van Dundee gebroken. De bezoekers geloofden niet in een comeback en met een rake kopbal kon Steven Naismith de teller al snel op drie brengen. Davis miste vervolgens een grote kans op treffer nummer vier, waarna Miller liet zien hoe het wel moet. De aanvaller werd gevonden door Nikica Jelavic en kon eenvoudig zijn achtste van het seizoen binnentikken. Kris Boyd wordt nog niet erg gemist door Rangers.