Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Million Manhoef vertrekt officieel en levert Vitesse zeer welkom bedrag op

Laatste update:

Million Manhoef verkast definitief naar Stoke City, zo maakt Vitesse bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller levert de Arnhemmers naar verluidt een kleine vier miljoen euro op. Een fors bedrag voor het financieel in nood verkerende Vitesse.

De Arnhemmers stonden al open voor een vertrek van Manhoef, maar dan moest de transfersom wel in de buurt van vier miljoen euro liggen. Edward Sturing en technisch directeur Benjamin Schmedes wilden de linkspoot lange tijd niet laten gaan, maar door de financiële situatie van de club móét Vitesse geld in het laatje krijgen.

De Gelderlander wist eerder te melden dat de club 'nog zeker' vijf miljoen euro nodig heeft om dit seizoen überhaupt af te kunnen maken. Hoewel het vertrek van Manhoef een sportieve aderlating is voor de hekkensluiter van de Eredivisie, woog het financiële aspect zwaarder.

Bij Stoke City komt Manhoef in een soortgelijke sportieve situatie terecht als bij Vitesse. Stoke staat slechts negentiende in de Championship, op zeven punten van een een degradatieplaats. Even leek het erop dat Manhoef naar PSV zou vertrekken, daar de Eindhovenaren enige tijd niet kunnen beschikken over de aan zijn hamstring geblesseerde Noa Lang. Al snel werd duidelijk dat die transfer toch niet plaats zou vinden.

“Million was een van onze smaakmakers en zal zeker gemist worden", vertelt Schmedes. "Toch is dit een stap die goed is voor zowel hemzelf, Vitesse als Stoke City. Het is een mooi voorbeeld van een speler die door Vitesse is opgeleid en nu, anderhalf jaar voor het einde van zijn contract, kan worden verkocht. Los van het zakelijke, wensen we hem op sportief vlak bovenal het allerbeste toe.”

Manhoef tekent voor 3,5 jaar in het bet365 Stadium. “Ik ben erg blij", vertelt Manhoef op de clubkanalen van the Potters. "Dit is een grote club en ik wil mensen laten zien wat ik kan doen. Ik wilde naar Engeland verhuizen en heb alleen maar goede dingen gehoord over Stoke City. Er zijn een paar Nederlandse landgenoten bij Stoke en ik vond het voor mij vanzelfsprekend om hierheen te komen."

Manhoef treft bij Stoke landgenoten Ki-Jana Hoever en Wouter Burger. “Ik kan niet wachten om mijn ploeggenoten te ontmoeten en te gaan voetballen in de kleuren van Stoke. Zaterdag staat er een grote wedstrijd op het programma, dus hopelijk kan ik er meteen bij betrokken zijn en het team gaan helpen.” Stoke neemt het zaterdag op tegen koploper Leicester City, dat hard op weg is om na een seizoen terug te keren naar de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ben benieuwd hoe deze jongen het gaat doen. In zo’n hectische laatste dag lijkt het mij niet dat je je optimaal kunt verdiepen in je nieuwe club, waar ik verwacht dat het veel kick en rush is. Dat ligt hem denk ik wel gezien zijn snelheid en het spel op de counter bij Vitesse, maar zal het nodige fysiek moeten kweken om echt aan te haken in het moeras dat de Championship heet. Zegt zelf zeer aanvallend voetbal te gaan spelen bij Stoke, maar gezien de prestaties en de 3 potten die ik toevallig gezien heb lijkt daar niet veel van te gaan komen. Wel een lekker bedrag voor Vitesse overigens, kunnen hem best missen ook, vond hem dit seizoen zeker mee delen in de malaise, waar hij vorig jaar toch een talentvolle waardevolle vaste kracht was, is daar momenteel niet veel van over. Hoe kijken de Vitesse fans onder ons hier naar? Tevreden mee of toch balen?

2 februari 2024 om 00:16

Tuurlijk baal je. De rest wat je hebt is nog minder

2 februari 2024 om 00:27

Ik ben ook benieuwd waar zijn plafond ligt en nu dat ie in Engeland voetbalt zal ik wat meer op hem letten. Championship is een ideale platform om jezelf in de kijker te spelen bij PL of jojo clubs.

Hij zal fysiek stappen moeten zetten uiteraard want de backs in Engeland zijn atleten, zoals Antony heeft ondervonden.
Maar dat moet wel goed komen als zijn vader verantwoordelijk is voor zijn gymschema.

2 februari 2024 om 00:42

Het trieste was nog dat alles van Manhoef moest komen. Ondanks dat hij niet in vorm was. Benieuwd hoe vitesse dit oplost.

2 februari 2024 om 09:19

Tuurlijk heb je hem liever erbij, maar zonder het geld heeft Vitesse helemaal geen bestaansrecht meer, nu heb je weer een beetje ruimte om te ademen… daarnaast was hij anders komende zomer wel weg gegaan, ook als Vitesse het goed zou doen. Financieel gezien was dit het maximaal haalbare voor Vitesse. Ik moet zeggen dat Manhoef dit seizoen geen pepernoot raakt en al heel lang het verschil niet meer maakt… Vitesse heeft er al op voorgesorteerd door Mazilu aan te trekken, niet dat je daar de oorlog mee wint, maar wellicht kan hij verrassen.

Wat spelers komt hij tegen die ook actief waren in Nederlands, zoals Burger (oud-Feyenoord, Excelsior en Sparta, die ook captain is van dit Stoke), Vidigal (oud-Fortuna, die ook topscorer is), Hoever (oud-PSV en Ajax) en Baker (oud-Vitesse, dus kent hem waarschijnlijk nog van Vitesse 1 toen Manhoef nog in de jeugd speelde). Als ik naar de selectie kijk, is het een bij elkaar geraapt zooitje. Dus geen wonder dat ze zo laag staan. Het wordt wel een lastige klus om uberhaupt een rol van betekenis te spelen in de Championship, maar de concurrentie lijkt hij me wel aan te kunnen. Een van de concurrenten is trouwens Wright-Phillips, dus de zoon van Shaun en kleinzoon van Wrighty. Geen idee hoe hij speelt, maar lijkt me een beetje vast te zitten qua ontwikkeling. Ben bang dat hij niet het Engels elftal gaat halen zoals paps en opa. Ook al was Wrighty ook pas 28 toen hij zijn debuut maakte voor Engeland. Dus wat er niet is, kan nog komen.

2 februari 2024 om 07:41

Leuke inside info Grun050! Grappig dat Burger daar aanvoerder is tegenwoordig. Die is toch ook nog maar 21/22?

2 februari 2024 om 07:51

Klopt (22), Burger heeft een prima ontwikkeling doorgemaakt bij Basel en is bij Stoke in zijn eerste seizoen ook één van de sterkhouders. Ben atijd wel gecharmeerd van hem geweest en zie hem via een omweg nog wel in de PL terecht komen. Moeten ze dit seizoen wel overleven, maar dat is zeker haalbaar. Ze staan op dit moment 7 punten boven de degradatiestreep.

Lastige situatie hoor voor Vitesse, volgens mij konden ze hem verdomd goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Maar blijkbaar hebben ze het geld harder nodig..

Gun het hem van harte, benieuwd hoe hij het gaat doen in Engeland.

Wat levert meer op? In de Eredivisie blijven of Manhoef verkopen? Dat is de afweging die Vitesse heeft moeten maken lijkt me.

2 februari 2024 om 08:57

Makkelijke afweging, omdat de kans aanwezig is dat Vitesse met Manhoef ook zouden gaan degraderen

2 februari 2024 om 09:23

De afweging was dit seizoen de begroting niet meer rond krijgen en faillissement aanvragen of weer even wat adem ruimte (ver)kopen… een kat in het nauw…

Eerste degradant van de Eredivisie 23/24 is bekend lijkt me.

Leuke transfer, Manhoef leuke speler in de Eredivisie.
But can he do it on a cold rainy night in Stoke?

Zijn (ou) teamgenoot V Ginkel heeft er op een blauwe maandag ook gespeeld die zal hem vast ook over geïnformeerd hebben.

Dit is helaas toch waarschijnlijk de ondergang van vitesse, een scenario a là sparta zie ik met dit elftal niet gebeuren. Nu maar hopen op een Gelderse derby in de beker nog

2 februari 2024 om 09:27

Door Manhoef te verkopen is Vitesse juist (even) gered van de ondergang… Het hangt niet af van 1 speler behouden of verkopen, dit is echt een kwestie van overleven…

2 februari 2024 om 09:40

Nee dat klopt, maar dit was wel echt een van jullie weinigen spelers die een doelpunt kon maken. Als Vitesse degradeert hierdoor, en ze staan er al niet goed voor, kan dit financieel meer kosten dan de 4 miljoen die je nu vangt

2 februari 2024 om 13:39

Ik snap wat je bedoeld, maar het was geen keus. Het was nu cashen of de begroting voor dit seizoen niet op orde krijgen en failliet gaan…

leuk voor die jongen, mooie club Stoke, jammer voor vitesse een van de betere spelers weg, (oke zat in een dipje) en ze staan er al niet best voor dat wordt nog een hele lastige opgave om er in te blijven nu. En dan met 4 miljoen een gat willen dichten van 5 miljoen om het seizoen af te kunnen maken, volgens mij mis je dan nog steeds wat.....
het ziet er niet best uit voor vitesse, en het wordt er niet beter op met zijn vertrek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren