voetbalzone

Minstens zeventien doden bij voetbalrellen rondom Egyptische topper

Gijs Freriks08 feb 2015, 20:40
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2015, 20:40
Advertentie

Bij rellen tussen voetbalsupporters en de politie zijn in Cairo minstens zeventien doden gevallen. Dat meldt Al Arabiya News Channel zondagavond. Fans van koploper Zamalek probeerden het stadion zonder kaartje binnen te komen en gingen de confrontatie aan met politieambtenaren. De supporters die al op de tribunes zaten, sloegen vervolgens op de vlucht, maar in de chaos en het gedrang lieten ten minste zeventien mensen het leven.

Een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid zou aan Arhram Online zelfs hebben laten weten dat er meer dan twintig doden zijn gevallen, maar daar is nog geen officiële berichtgeving over verschenen. Sinds er bij de stadionramp in Port Said, in februari 2012, 75 doden en meer dan duizend gewonden vielen, mogen er bij wedstrijden in de Egyptische competitie geen toeschouwers meer aanwezig zijn.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte voor de topwedstrijd tussen nummer één Zamalek en nummer twee Enppi echter een uitzondering en stelde tienduizend kaartjes beschikbaar. De fans van Zamalek die geen ticket wisten te bemachtigen, probeerden zondagavond dus alsnog het Cairo Stadion binnen te komen. De autoriteiten zouden nu overwegen om de Egyptische competitie voor de rest van het seizoen te schorsen.

Bezig met laden …